Kattenmand/Dierenlot Dierenambulance (voor ALLE dieren!) :  Werkgebied  (Alblasserdam / Molenwaard ?)

Bel:    06-22735139   of         

 

Enkele voorbeelden uit onze 865+ video's (Video News) van wat we doen als Kattenmand ism. Dierenlot aan dierennoodhulp in en om de Molenwaard.

 

18.10.2010 * Zijdeweg

Bitterkoude nacht op de Zijdeweg, Oud-Alblas eerst een aangereden haas met een wit kitten etend van de dode haas op de weg (ze heeft dus erge honger). We konden er net omheen met de dierenambulance in de erg mistige nacht van maandag 18 oktober 2010. De dode haas weggehaald naar de kant en kattenbrokjes neergelegd voor het kitten (een eind van de weg af), zodat ze rustig kan eten. Een eind verderop een doodgereden zwartwit kitten op de weg, terwijl verderop zijn makkertje zat te wachten. Een uiterst trieste aanblik op een erg koude, mistige nacht tussen de weilanden bij Oud-Alblas. Waarom dode dieren van de weg halen ? Het scheelt veel dierenlevens, want de overblijfselen trekken aaseters en andere dieren aan, die dan ook doodgereden kunnen worden. We denken dan aan roofvogels, uilen, kauwtjes, fretten, bunzings, katten, honden etc.. Daarom proberen we altijd zoveel mogelijk dierlijke resten na een aanrijding weg te halen; soms lukt dat helaas niet door het drukke verkeer.

Een bitterkoude nacht op YouTube HD video:

 

 

Kitten    *    07.10.2010

Vanmiddag kwam er een belletje van mw. Hol uit Streefkerk bij Amivedi Alblasserwaard, dat haar dochter Isabelle bij een vrachtwagenparkeerplaats een hard gepiep had gehoord. Wat konden we voor ze doen bij de Kattenmand ? De parkeerlokatie langs de Heiweg in Oud-Alblas is nou niet een plek, waar je een 6 weken oud kitten zou verwachten aan te treffen. Het zwartwitte kitten is zo jong, dat het waarschijnlijk nog geen vast voedsel kan eten. Isabelle heeft de omgeving, waar het gepiep vandaan kwam goed doorzocht en vond in de stekelige struiken een piepjong kitten. Gelukkig is ze zo kordaat opgetreden, anders had het erg slecht afgelopen met het kleine kitten. Dankjewel voor alle hulp (namens de kleine).

Het jonge kitten van Isabelle op YouTube HD video:

 

 

Moederpoes en kittens * 27.09.2010

Gevonden door Tamara uit Alblasserdam (21.09.2010) op betonnen plaat in weiland bij een boerderij aan de Heiweg, Oud-Alblas een moederpoes met 5 kittens. Nu zijn ze inmiddels al wat aangekomen en wegen rond de 180-200 gr (was toen een week geleden bij Tamara ongeveer 110 gr). Ze gaan nu naar een kittenmoeder van ons. De moederpoes is erg vriendelijk en lief, ook voor de mensen er om heen en dat voor een lapje/schildpad poes. Die zijn meestal erg eigenwijs en intolerant, niet deze. Op de Kattenmand zit er ook zo een met de naam Thika. Zou een monstertje zijn, maar is erg lief gebleken.

Het geredde gezinnetje op YouTube HD video:

 

 

In ons Kattenmand Video Archief kun je alle video's terug kijken van de afgelopen jaren. Via de zwarte menubalk van het Video Archief (boven op de pagina's) kun je per jaar/periode, de gearchiveerde video's bekijken (700+). Bij ons blijft alles bewaard en gaat er niets de prullenbak in, zodat je er ook na jaren nog vanalles terug kan vinden ! De voorgaande (Jeep)-dierenambulance video's zijn er dus allemaal nog. Vol met unieke live verslagen van de hulp aan dieren in nood zoals honden, katten, vogels etc.. Honderden video's aan dierennoodhulp in onze regio de West-Alblasserwaard (en soms daarbuiten). Allemaal opgenomen en geproduceerd in eigen beheer (dus geen outsourcing, geen duur extern productieteam). Dit om de aanwezige financiën te kunnen benutten waar ze voor bedoeld zijn: noodhulp aan dieren/mensen met dieren in nood. Als u ons wilt sponsoren, een donatie geven of in een legaat vernoemen (ten name van stg. de Kattenmand, Nieuw-Lekkerland) zijn wij daar erg blij mee, want we 'leven' alleen van donaties en krijgen geen subsidies.

 

06.05.2011 * Gevonden hond

In de avond belde Leon uit Kamgras in Alblasserdam voor een verdwaalde (wat mank lopende) wit met bruine hond. Volgens buurtgenoten hebben ze hem wel vaker gezien in hun buurt (rond Kamgras). Maar wie de eigenaar was, dat wisten ze niet. De aanvankelijk wat afstandelijke hond, bleek nu wat gezelliger geworden te zijn. We zijn gaan kijken of hij een chip had voor het nazoeken van de eventuele eigenaar. De laatste tijd zien we veel NIET geregistreerde chips en dan kom je natuurlijk niet verder. Dan rest alleen de reis naar dierenthuis Louterbloemen in Dordrecht in afwachting van een vermissingsmelding bij Amivedi Alblasserwaard/Kattenmand.

Levi op YouTube HD video:

 

 

05.05.2011 * Lapjespoes in boom

We waren net terug uit Alblasserdam met twee zwarte poezen uit een sociaal drama. De grootste poes was inmiddels erg boos aan het worden tijdens de rit naar de Kattenmand. We zijn deze keer binnendoor gegaan via Kortland naar de Kattenmand en onderweg zijn we toch even gaan kijken naar de melding van een dode zwarte kat langs de weg (bij de twee boerderijen tegenover elkaar). Vanmiddag hadden we het er met Herman er nog over, waar die kat zou moeten zijn. Vroeger zaten we in de Jeep hoog boven de weg en kon je makkelijker wat ontdekken in het gras. Dus zijn we gaan kijken vanaf de kant, waar de melder moet hebben gestaan. Toen we de zwarte kat gevonden hadden en die achter in de Kattenmand Dierenambulance deden, hoorde ik een afwijkend geluid. Nel zei nog, dat zijn de twee zwarte katten in de auto. Nee, ik hoor het ergens achter jou. Dat klopt dus niet; even kijken waar dat geluid vandaan komt (een soort hulp geroep). Het bleek een bijna 1 jaar oude lapjespoes in een boom te zijn, die al minstens twee dagen vermist was, volgens de eigenaresse.

Lapje Suusje op YouTube HD video:

 

 

01.05.2011 * Help de kat aub.

Vraag om hulp uit de Sapphostraat in Rotterdam voor een onbeweeglijk liggende kat sinds gisteren. Ze hadden al gebeld naar de DAR (dierenambulance meldkamer), omdat ze in Lombardijen wonen dus onder hun regio vallen. Alles uitgelegd aan het meldnummer, dat als je er langs liep en de kat aaide, hij totaal niet bewoog.Commentaar was:"Laat hem maar lekker uitrusten, dan gaat hij vanzelf wel weg uit het portiek". De bewoners in de Sapphostraat waren duidelijk niet erg blij met dit bericht en gingen het www op om te zoeken naar hulp. We hebben gezegd, dat of de kat erg ziek is (kun je niet beoordelen door de telefoon) of het is een ontsnapte binnenkat, die de weg kwijt is. Dus de indicatie is in beide gevallen, kijken wat er aan de hand is. Een normale situatie is dit in geen geval voor een normale EK/huiskat of wat dan ook. De melder mw. Söltan O. uit de Sapphostraat beaamde deze conclusie en verklaarde regelmatig katten uit de buurt te helpen, als er iets mis was. Ze was net als de kinderen in de buurt duidelijk opgelucht en blij met de hulp van de Kattenmand (Dierenambulance). Natuurlijk is hierbij de samenwerking van onze Amivedi meldpunten onderling erg belangrijk om de melding onder te brengen in de regio, waar deze kater vandaan komt. We hopen, dat de eigenaar zich meldt voor de muisgrijs gecyperde uiterst vriendelijke kater. De arme ziel moest zelfs onderweg plassen in de kattenkoffer (met een zeer dikke speciale laag hiervoor). Hij was zo netjes om het niet in het portiek te doen, dus hij is met recht een erg beleefde kater in de omgang met mensen.

De stille kater uit Rotterdam op YouTube HD video:

 

 

08.04.2011 * Mishandeling zwa(nen)

Veel te laat doorgegeven melding via Zwijndrecht. Nogmaals Dierenambulance in Alblasserdam/Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas nodig ? Bel met de Dierenambulance Kattenmand op 06-22735139 (kan wel gek klinken om voor een zwaan naar de Kattenmand te bellen, maar we doen alle dieren - ook die met veren). Melders hadden 3 uur eerder een melding van één of twee gewonde zwanen met een verlaten nest bij de Tiendweg/Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland. Doordat we die melding pas rons 22:00 uur doorkregen ipv. rond 20:00 uur is er nu één zwaan door al het tijdsverlies overleden ! Hij lag dood te gaan midden op een weiland bij de Tiendweg. Ook de melders waren niet blij met de gang van zaken, maar dat heeft de mannetjes zwaan niet meer geholpen. Om het vrouwtje te controleren zijn Herman en Suzette met Kattenmand Dierenambulance 119 op zaterdag ochtend gaan controleren, hoe ze er aan toe was. Ze zat op het nest en bij benadering draaide ze rond op haar twee poten. Maw. die waren dus nog functioneel ondanks het bloed op haar hals. Oorzaak van de plotselinge dood van haar mannetje moet men zoeken in of een slagtrauma of een wurging van de zwaan, gezien de locatie en hoeveelheid bloed in de bek. Er zijn getuigen, die 3 jongens hebben gezien in de buurt van het mannetje.De Politie ZHZ heeft interesse getoond in dit geval, omdat in eerdere jaren er ook (dodelijke) mishandeling was van zwanen in Nieuw-Lekkerland.

Avond, mishandelde zwaan op YouTube HD video:

     

 

24.11.2011 * Dierenlot Dierenambulancedag

Op donderdag 24 november 2011 was het de Nationale Vakdag Fondsenwerving in de Kuip in Rotterdam en dus voor alle Dierenlot Dierenambulances alweer de 2e Dierenambulancedag. Dit jaar zijn er weer een aantal bijgekomen en zijn we op een aantal van 30+ gekomen, bestaande uit kleine transport (DTA's) en grote noodhulp (DNA's) dierenambulances. Er staat zelfs al een Mercedes Vito 4x4 bijna klaar voor aflevering aan de zeehondencreche van Lenie 't Hart voor dienst op het strand, dus met speciale aanpassingen voor het zoute leven aan de kust en een
ander soort dieren - zeehonden. Persoonlijk vonden we het een geslaagde, leerzame en vooral zeer gezellige Nationale Vakdag Fondsenwerving met voor Dierenlot beneficianten een zeer welkome bijdrage in de dieren(nood)hulpkosten op de besloten bijeenkomst in de late middag. Natuurlijk was er naast het weerzien van oude vrienden/networking ook in de Kuip de jaarlijkse inspectiedag voor de Dierenlot Dierenambulances. Op deze dag worden door autobedrijf Terlouw uit Bergambacht de zomerbanden voor de voor dit seizoen vereiste winterbanden gewisseld. Erg veel voorbereiding en een goede planning zijn vooraf gegaan aan deze landelijke pitsstop voor onze Dierenlot Dierenambulances - het is volgens schema en in goede orde verlopen.

Voor videoreports van de overige DierenLot Dagen klik hier.

De Nationale Vakdag Fondsenwerving op YouTube HD video:

 

 

 

20.12.2011 * Hond gevonden

Rond 09:00 uur in de morgen belde een mevrouw op de Dorpsstraat in Oud-Alblas over een in paniek rennende zwarte hond richting Alblasserdam. De gespotte hond was helaas niet bekend bij onze kontakten in Oud-Alblas. Rond 13:00 uur belde Remco over een gevonden zwarte grommende hond op een onbemand pompstation van OASEN op de Vinkenpolderweg in Oud-Alblas met het callcenter in Rotterdam (het 0900 nummer). Ze hebben hem voor niets 3 uur (!) laten wachten, terwijl hij aan het werk was voor Oasen. Pas om 17:30 uur is de informatie van Oasen doorgegeven aan de Kattenmand Dierenambulance, terwijl de arme uitgehongerde hond in de wind en regen (niet vergeten de koude) bij het pompstation gebouw zat te rillen ! Remco is na zijn werk vanuit Gouda weer langs gereden om ons te helpen met de verlaten hond. Dat ook zijn vriendin, een dierenliefhebber, niet blij was met de gang van zaken mag voor zichzelf spreken. Ze heeft onderweg via de laptop een klacht ingediend bij het 0900 Dierenambulance callcenter in Rijnmond over de uiterst teleurstellende en onprofessionele afhandeling van de Oasen melding door de Dierenambulance Zwijndrecht. Ze hadden bij Oasen gehoopt op een betere en efficientere verwerking van meldingen over dieren in nood. Erg jammer van de gemiste kans, want we hopen nog altijd op een betere samenwerking in het belang van dieren in nood. Eens zal dit soort onprofessionele verwerking van meldingen het leven gaan kosten van één of meerdere dieren. Het is niet of dit gebeurt, maar gewoon wanneer dit staat te gebeuren.

De onbekende "Oasenhond" op YouTube HD video:

 

 

30.03.2012 * Papendrecht

We werden tijdens ons avondeten (nu eindelijk eens rond 18:00 uur ipv. 23:00 uur) gebeld voor een noodgeval bij IV Infra in Papendrecht door Natascha en Kaya. Ze hadden tijdens hun werk een sterk uitgehongerde, magere poes ontdekt in een opslagruimte. Het arme dier zat verscholen in een kast en kon er niet meer uit. Nu zie je weer eens, hoe belangrijk hulpmeldingen door toevallige derden het beste rechtstreeks doorgegeven kunnen worden aan de locale dierenambulance. Er kan meteen hulp verleend worden door locale mensen met plaatselijke bekendheid en mogelijkheden. Bedankt meiden voor jullie inzet voor deze poes, ze was erg blij (zie video).

De poes in Papendrecht op YouTube HD video:

 

 

18-19.03.2012 * Haarlem

Laat op de avond belde René van de Dierenambulance Haarlem eo. over een poes, die de Kattenmand kwijt zou zijn? We zijn meteen in Dipo aan het zoeken gegaan naar het opgegeven chipnummer, maar er bleven vele prangende vragen over deze melding. Hoe komt dat beest nou daar in Haarlem terecht ? En zo waren er nog meer vragen, die onbeantwoord waren gebleven. We zijn op weg naar Haarlem gegaan om uit te vinden wat er nou echt aan de hand was. Het zou een bizar verhaal blijken te worden.

De kat uit Haarlem op YouTube HD video:

 

 

11.10.2012 * DTA 240

Na alle ellende van de in brand gestoken Kattenmand Dierenambulance 119 is er nu een verslag van de officiele uitreiking van Dierenlot DTA 240 aan de Kattenmand bij het Meetingpoint van Dierenlot in Arkel. Nu kunnen oa. Herman en Corrie, nadat Dierenlot en de Kattenmand samen geld hebben opgehaald voor een vervanger van 119, weer verder met het werk dat hulp aan dieren in nood heet. Heel veel dank aan al die donateurs bij Dierenlot en de Kattenmand voor het mogelijk maken van DTA 240!

De uitreiking op YouTube HD video:

 

 

17.01.2013 * DTA 240 Vogelklas

Vandaag was Herman met een door een automobilist moedwillig overreden zwaan (volgens getuigen) in de buurt van de Blokweerweg/Van Eesterensingel naar de Vogelklas Karel Schot in Rotterdam gegaan. Tot zijn verbazing (en die van de reporter) kwam net RTV Rijnmond naar buiten na een interview met Mirjam van de Vogelklas. Deze zwaan is overigens de ene van een stel, waarvan de andere ook al was aangereden op dezelfde locatie. Veel geluk hebben ze niet in hun korte leven.

Er is een audiofile van dit interview, met dank aan:

 

 

02.05.2013 * Kinderdijk

Onderweg een melding van een in nood verkerend eendenjong (?) in het Molengebied van Kinderdijk. Het was begin van de avond, dus haast was geboden om het kleine ding te vangen voordat het te donker zou worden. Eline en Ellen van Kattenmand Dierenambulance 240 zijn er meteen heen gegaan; wij waren redelijk in de buurt (met DTA 265) en dat kwam goed uit voor de video opnamen. Nog erg veel dank aan wandelaars Vincent en zijn vriendin voor de melding en de geboden hulp ter plaatse.

's Avonds in het Molengebied in Kinderdijk op YouTube HD video:

 

 

08.04.2014 * Compilatie nachtritten 265

Wij rijden meer dan eens in de late avond en nachten voor allerlei meldingen. Wat kom je dan tegen in de veelal erg donkere nachten ? Dit is een samenvatting van de laatste 2 maanden; in de loop der tijd is er veel meer gebeurd. Het is om een indruk te krijgen hoe het leven 's nachts is van Kattenmand Dierenambulance 265 onderweg in ons gebied van de Molenwaard en omstreken.

Onderweg met Kattenmand Dierenambulance 265 op YouTube HD video:

 

 

 

19.08.2014 * Rijdend Unifil museum, Gorinchem

We zijn bezig met een vangactie van oa. kittens in het Rijdend Unifil museum in Gorinchem. Zeer sfeervolle omgeving met een kattenprobleem, waar niemand wilde helpen. Positieve uitzondering was de Dierenlot hulpverlener van 2013, die op 10 september wat kon regelen. Maar er was haast geboden, want dan komen er weer kittens bij (als er niet gauw tot castratie/sterilisatie wordt overgegaan).

Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types shared a link via Kattenmand Asiel/Dierenlotdierenambulance - Amivedi Alblasserwaard meldpunt.
Indrukwekkende video van een stichting met een zeer groot hart voor dieren!
https://www.facebook.com/dekattenmand?fref=ts!
Wat zijn wij van het Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types blij met de hulp voor de katten die wij hebben gekregen van Nel & Hans en alle vrijwilligers die tot de dag van vandaag bezig zijn de katten en ons te helpen!
Na jaren op zoek geweest te zijn voor hulp werd het probleem met de zwerfkatten groter en groter.
Advies van een lokale organisatie die zou moeten helpen; de katten gewoon geen eten meer geven. Het probleem lost zichzelf dan wel op.....???
Naast een goed hart voor veteranen hebben wij ook een hart voor dieren en zijn door blijven zoeken tot de kattenmand hoorde van ons probleem.
Onze dank is groot Nel & Hans, jullie zijn echt toppers en fantastische mensen!!!

 

Het Rijdend Unifil museum op YouTube HD video:

 

 

 

03.09.2014  *  Haal svp. ook dode huisdieren op,

want ook zij hebben er recht op............anders gaat de mogelijkheid op informatie op de ID-chip verloren. Hoe komt de eigenaar van een gechipt dier anders achter de verblijfplaats van de kat/hond? Waarom chippen we anders onze dieren als niemand komt kijken?

Poes lag er ook al 3 dagen in warm weer / YouTube HD video:

 

 

 

 

 

 

tumblr hit counter