Dierenambulance Kattenmand: 06-22735139  of            

Help ons de hulp aan dieren voort te zetten. Doe svp. een donatie aan De Kattenmand via de stichting

GeefGratis/AlleGoedeDoelen of via de VriendenLoterij.   U helpt er de dieren mee.

Klik op één van de online donatieknoppen hieronder:

ONLINE DONEREN    

 

Steun de Kattenmand en dus dierennoodhulp (alle dieren !): Stuur echte kaarten via kattenmandcards.nl   

Klik op "Bella" hiernaast:

Vanaf 16-08-2009 in 720p / 1080p HD (high definition) video op YouTube. Kijk op ons Kattenmand Channel

904+   video's   

Share |

 

 

 

Dierenarts / Dierenkliniek Video's

*Disclaimer: Wees voorzichtig met het bekijken van de Dierenarts Video's, want ze kunnen schokkende beelden bevatten. Sommige beelden achten wij niet geschikt voor kleine kinderen. Als ouders bent u echter zelf verantwoordelijk voor wat uw kinderen mogen zien.*

 

 

 

 

02.08.2015 Update in de avond

door Linda:"Viavia zijn we erachter gekomen wie de oppas was en iedereen is op de hoogte gesteld van wat er gebeurd is vandaag. In de avond is de lieve (mazzel)poes opgehaald en die blijft nu binnen, want zoveel geluk krijg je zelden op een nieuw leven". Bijzonderheid hoe klein een dorp kan zijn. Ik ben eind van de dag een zieke egel gaan ophalen op Baaneweer in Sliedrecht, net toen hun zoon het videoverslag van deze poes aan het kijken was. Volgens de ouders zei hij:"Hé dat is de poes, die ik gered heb door mijn scooter er dwars voor te zetten en de politie te bellen!". Toen kwam ook nog dierenarts Joëlle (Drechtsteden) langs, die haar hond aan het uitlaten was en de lieve schildpad naar huis heeft meegenomen. Vandaar heb ik haar gebracht bij dierenkliniek Middeldiep, waar ze behandeld is door dierenarts Audrey :-) Zo heeft iedereen zijn/haar steentje bijgedragen om het schildpadje te redden, dus iedereen die heeft geholpen erg veel dank namens de poes.
----------------------------------------­--------------------
02.08.2015 Gevonden op Deltalaan,Sliedrecht

een schildpad poesje,EK,volwassen,chip,merendeels donkere schildpad met wit:streep op neusje/snorharen/bef/voetjes vóór/laarsjes achter/puntje staart iwt/achter deel buik,chip NIET geregistreerd,,onderkant snoet is licht oranje,licht oranje op linker achter pootje,erg lief,vriendelijk,aangereden, behandeld door dierenarts,gelukkig matig gewond(snede in tong/lichte kneusing linker oog/lichte "hersenschudding" - geen uitvalsverschijnselen ed.),geen halsbandje. Wie kent dit arme poesje of de vermoedelijke eigenaar? svp. Delen/RT (nog voor mijn komst meegegaan met dierenarts Joëlle, Drechtsteden die daar de hond uitliet. Daarna met mij meegegaan naar dierenkliniek Middeldiep, Sliedrecht)

Het arme poesje op YouTube HD video:

 

 

26.08.2014 * Update thuis

van onze Jolanda, die 2x per dag naar Saar toe gaat om haar te verzorgen en gezelschap te geven. Het is niet zo moeilijk te begrijpen, dat Saar snakt naar aandacht en nog meer aandacht na alles wat er gebeurd is. Vandaag ging het beter dan gisteren, want ze wilde zelf gaan wandelen en is ook uit zichzelf gaan eten. Het verwijderen (gisteren op zondag) van vocht bij de wond en het schoonspoelen heeft haar blijkbaar goed gedaan. Het wandelen gebeurt nu nog zonder de hondenrolstoel, omdat er aan de binnenkant van de rechter voorpoot nog een wond zit, die verder moet genezen. Langs deze plek loopt namelijk een steunband, die het achterover klappen van de hondenrolstoel voorkomt (zoals je op het videoreport zelf uitgelegd kan zien door Harco Jans van Hondenrolstoel.nl). Je ziet op de foto, dat Saar het beregezellig vindt bij Jolanda. Patiënten, die zich lekker voelen genezen eerder - ze is dus het zoveelste geschenk uit de hemel voor onze Saar. Wist u, dat Jolanda zelfs speciaal eten voor Saar klaar maakt om haar weer aan het eten te krijgen? Dit is het begin van een lang kostbaar revalidatieproject, dus help aub. mee, dankjewel:    bit.ly/HelpSaar

Onze Saar in Ridderkerk op YouTube HD video:

 

 

22.08.2014 * Update over Saar,

de aangereden hond die eenzaam in een koude regenachtige nacht lag weg te kwijnen. Ze was zover onderkoeld geraakt, dat ze het haast niet meer kon redden. Er gloort weer wat hoop voor haar dankzij al die dierenvrienden, die haar met van alles helpen en met een beetje geluk moet het lukken. Ze krijgt de best mogelijke begeleiding en medische verzorging om te kunnen revalideren van de mensen om haar heen. De komst van een hondenrolstoel voor Saar via Harco Jans van Hondenrolstoel.nl en notabene Rinus Gerritsen van de Golden Earring is toch wel een gouden randje over dit moderne sprookje :-) Het volgende stadium van herstel is nu begonnen.

Saar met de hondenrolstoel op YouTube HD video:

 

 

05-06.05.2014 * Vraag om hulp

Op Bevrijdingsdag kwam er een vraag om hulp via de zus van inwoners uit Sliedrecht. Het ging om een sterk vermagerde en mogelijk zieke Bordeaux Dog, maar niemand wilde of kon helpen in de avond van deze gelukkig nog steeds voor Nederland belangrijke dag. Weer is er een bizar noodgeval buiten ons reguliere werkterrein van Alblasserdam en de Molenwaard, maar het minste wat je kan doen is poolshoogte nemen en dan ter plaatse besluiten, hoe ernstig de situatie is. We laten namelijk liever geen dieren zomaar aan hun lot over, tenzij de omstandigheden het echt niet toelaten.

Hulpverlening aan Suus op YouTube HD video:

 

 

25.12.2013 * Op straat liggende Duitse Dog

Een melder heeft in Oud-Alblas op Kerstavond een op straat liggende ingestorte grote extreem vermagerde Duitse Dog gevonden. Ze hebben meteen bij de Kattenmand Dierenambulance hiervan melding gemaakt en om hulp gevraagd, want de wit met zwarte teef zag er zo slecht uit, dat ze niet meer op haar poten kon staan. Herman van onze Kattenmand Dierenambulance is meteen onder weg gegaan met Corrie om de arme hond op te halen. Nel en ik waren net in het asiel om de boel af te sluiten, dus hebben we maar ons opgesplitst. Nel is verder gegaan in de Kattenmand en ik ben met Herman meegereden naar dierenarts Esther Pieters van Dierenkliniek Ridderkerk, die eerste hulp verleend heeft. Een en ander heeft geleid tot een melding bij de Dierenpolitie op 1e Kerstdag, die tot op heden (29.12.2013) om de één of andere reden geen reactie gaf aan ons. Later (op 27 december 2013) is er vanuit de dierenkliniek maar gebeld met 112, omdat wij geen enkele reactie kregen vanuit de Dierenpolitie cq. 144. Toen is er binnen 1 uur een agent van de Politiehonden Rotterdam op pad gegaan voor een spoedinspectie bij de inmiddels gevonden eigenaar en een inbeslagname van de verwaarloosde Dog. Het was een rot Kerstavond, maar wel met een levensreddende warme Kerst bij aardige mensen in Ridderkerk voor deze lieve onderkoelde hond.

De arme Duitse Dog op YouTube HD video:

 

 

30.11.2013 * Aangereden poes onder motorkap

Eind van de dag kwam er een melding van een aangereden kat, die weg was gekropen onder een motorkap van een aerodynamisch gelijnde Audi A3. Maw. je kan er nergens bij door alle afdekkingsbeplating onder de motor ivm. de stroomlijn. Dit kun je beschouwen als één van je ergste nachtmerries onder de noodmeldingen. Gelukkig is Herman Bentlage niet voor een kleintje vervaard en louter dankzij zijn inzet zou de kleine poes waarschijnlijk nog een kans krijgen bij Dierenkliniek Ridderkerk bij de dienstdoende dierenarts Sophie Plak.

Het aangereden poesje op YouTube HD video:

 

 

19.10.2013 * feestelijke opening Dierenkliniek Ridderkerk

Geachte heer/mevrouw ,

Het is zover..... de verbouwing van onze kliniek aan de J. Catsstraat 3 te Ridderkerk is voorbij. We hebben een paar weekjes in de rommel gezeten en wij moesten soms wat harder praten om boven het boorgeluid uit te komen, maar het was het waard. Graag laten wij u zien hoe onze vernieuwde kliniek er nu uit ziet en hoe wij u en uw huisdier(en) nog beter van dienst kunnen zijn.  Wij nodigen u dan ook van harte uit voor onze feestelijke opening op zaterdag 19 oktober a.s. van 15.00 - 17.00u.  Onder het genot van een hapje en drankje leiden wij u rond, laten wij u zien hoe een laparoscopische sterilisatie werkt en leert u alles over kunstheupen. De Kattenmand is aanwezig en vertoont filmpjes waardoor u een kijkje achter de schermen kunt nemen. Kinderen kunnen geschminkt worden en zich uit leven op het springkussen. Kortom, het belooft een gezellig middag te worden! Graag tot ziens op zaterdag 19 oktober a.s.

Met vriendelijke groet,

Directie & medewerkers Dierenkliniek Ridderkerk

Videoverslag van deze erg gezellige OpenDag op YouTube HD video:

 

11.05.2013 * Open dag

Op zaterdag 11 Mei 2013 was het een Open Dag bij dierenkliniek Het Liesvelt in Groot-Ammers. We zijn er ook geweest met onze Kattenmand Dierenambulance 240 & 265, want we werken ook met deze dierenkliniek in de Molenwaard samen. Het weer had wat beter gekund, maar ja het is al een tijdje nogal vreemd weer in Nederland. In de dierenkliniek gaf dierenarts Wendy aan ons/de kijkers een rondleiding over het hoe en wat in deze landelijke dierenartspraktijk. Ondanks het matige weer op deze zaterdag, werd de inwendige mens goed verzorgd in de cateringtent op de parkeerplaats voor de kliniek.

De Open Dag in Groot-Ammers op YouTube HD video:

 

 

28.02.2013 * Dierenartsvideo: castratie ed.

Dit is een dierenartsvideo over een castratie, chippen en een vaccinatie. Waarschuwing: niet geschikt voor jeugdige kijkers!

Castratie/Chippen en Vaccinatie op YouTube HD video:

 

 

02.03.2013 * gevonden blinde poes

Op zaterdag ochtend belden Annemieke en Sylvia over een erg zielig in een weiland zittende zwarte poes, volgend hun bijna blind was. Ze hebben haar meegenomen en in een paardendeken gewikkeld. Daarna hebben ze de Kattenmand Dierenambulance om hulp gevraagd voor deze poes, die duidelijk veel te mager, ziek en gedesoriënteerd was. Ik ben ermee op weg gegaan naar Dierenkliniek Ridderkerk voor noodhulp in het weekend.

De arme poes opYouTube HD video:

 

 

20.07.2012 * Aangereden poes

Een verslag van een aangereden poes op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland, die rond 01:00 uur 's nachts met Kattenmand Dierenambulance DTA 224 is meegegaan naar dierenarts Matthijs Nipius (verkeerde naam in begin video gegeven) van dierenkliniek Ridderkerk voor de zo noodzakelijke eerste hulp.

Dierenkliniek Ridderkerk 's nachts op YouTube HD video:

 

 

22.07.2012 * Dordrecht

Een relaas uit de moderne recessietijd over dierenleed en de chaos, die zich vaak daaromheen afspeelt. Niemand kan daar blij mee zijn en zeker de dieren in kwestie niet, want die zijn uiteindelijk altijd het kind van de rekening.

Het trieste relaas op YouTube HD video:

 

 

18.05.2012 * Help

We krijgen een telefoontje van een totaal verwarde man met een kitten, dat tussen de douchedeur heeft klem gezeten. Er is sprake van er veel communicatiestoornissen, bovendien zaten we in Zoetermeer (DTA224). Herman en Corrie zijn er maar gauw gaan kijken of er nog wat te redden viel in dierenkliniek Ridderkerk.

Het arme kitten op YouTube HD video:

 

 


12.09.2011 * Dierenarts op de Kattenmand

Na de ontruiming van de Klaproosstraat in Alblasserdam en de vele zwerfkittens uit de Alblasserwaard,leek het beheerder Nel praktischer om op de Kattenmand alle entingen ed. te doen. Zonder deze dienst van dierenarts Juch zou het een gesleep van jewelste worden met al die katten (meer dan 20 ?). Zo gezegd zo gedaan zou je denken, maar dierenarts Juch moet dan wel "even" tijd hebben om ambulante hulp te verlenen buiten de dierenkliniek De Waard in Alblasserdam. Na een kort overleg was het zover op maandag 12.09.2011 en het was een gecontroleerde drukte van belang in de dokterskamer op het kattenasiel. Een impressie van deze drukke middag in de dokterskamer in Nieuw-Lekkerland, op de Kattenmand wel te verstaan.

Dierenarts Juch in de Kattenmand op YouTube HD video:

 

 

26.06.2011 * Kitten, erg gewond

Gisteren kwam er bij Amivedi Alblasserwaard een melding van een sporter uit Dordrecht, die een wit kitten met donkere vlekken had gezien op Souburgh sportpark. We zijn zsm. gaan kijken of de kleine nog te vinden was na een uur, maar het enige wat we zagen was een hoop witte veren van een meeuw. Een klein kitten valt geen meeuw aan, want die is veel te groot dus morgen verder. Vandaag belde de familie van Horssen van de Vinkenpolderweg over een gewond klein kitten in hun tuin. Ze hebben de kleine voorzichtig in een kattenkoffer gedaan in afwachting van onze komst. Bij nader onderzoek ter plaatse zag de verwonding er niet fijn uit en was een bezoek aan de dierenarts geïndiceerd. We zijn met het opgewekte kitten zsm. naar Dierenkliniek Ridderkerk gegaan om alweer een gecompliceerde redding te doen, waar een drukke dierenarts Esther Pieters er weer was. Update: 03.07.2011   -  Het gaat beter met het kleine kitten.

Het gewonde kitten op YouTube HD video:

 

 

11.06.2011 * Blaasobstructie ?

Net na de melding van een jonge kauw, die vast zat aan nestmateriaal op Ruigenhil in Alblasserdam, zaten we met een voor een kater bedreigende situatie. Een onlangs aangetroffen zwerfkater op Zeelt in Alblasserdam, zat er erg lusteloos bij en er zat geen plas in zijn bak (de hele dag al niet). Zoiets duidt op de mogelijk gevaarlijke situatie van blaasobstructie, die bij niet tijdige ontdekking cq. behandeling uiteindelijk leidt tot een zeer pijnlijke dood van de betreffende kater. We zijn maar weer gesplitst op weg gegaan; 119 - Herman en Cor naar de brandweer en de kauw in Alblasserdam en 224 - wij met gezwinde spoed naar de dienstdoende dierenarts Connie Verweij van Dierenkliniek Ridderkerk. Het Pinksterweekend begint
dus rommelig.

"Zeelt" bij Dierenkliniek Ridderkerk op YouTube HD video:

 

 

25.05.2011 * Aangereden op A15

Midden in de nacht (rond 03:00 uur) belt DirkJan over een aangereden kat op de A15 afslag A16. Hij is erg geschrokken en vraagt om hulp voor de kater. Blijkbaar heeft hij de kater nog kunnen redden voor het aanstormende verkeer in de vroege ochtend op de snelweg en is in de auto gesprongen met de gewonde kat (Birmaan) op de bijrijdersstoel. We zijn er in vliegende vaart heen gereden en hebben dierenarts Sven gebeld, die nachtdienst had. Na de arme gewonde kater opgehaald te hebben bij DirkJan zijn we snel naar dierenkliniek Ridderkerk gegaan. Gelukkig heeft DirkJan de kater nog kunnen oppakken, voordat hij weg rende na het ongeluk op de snelweg.Prognose is redelijk positief; we duimen voor de kater (Ozzy - chip).

Ozzy op YouTube HD video:

 

 

18.02.2011 * Spikey bij de dierenarts

Vandaag even met oa. Spikey bij dierenkliniek De Waard langs gegaan voor een checkup en een enting bij de kleine schildpad. Ze was niet echt blij met dit bezoek aan de dierenarts, maar het hoort er bij om een beetje zekerheid te hebben voor haar gezondheid. Vertel het haar maar, dat het voor haar eigen bestwil is. Ze zou ons toch niet geloven en zeggen:"laat me maar rustig hier in de Kattenmand". Aan het einde van het bezoek aan de dierenarts was ze natuurlijk niet in een beste stemming. Buiten de dierenkliniek kwamen we nog een oude bekende uit de Kattenmand tegen en wonder boven wonder, ook de poes herkende ons nog en zei ons vriendelijk gedag.

Spikey's checkup op YouTube HD video:

 

 

 21.01.2011 * Update konijn

Een van de gedumpte/gevonden konijnen uit park Huis te Kinderdijk is met ons meegegaan naar de dierenarts om te laten kijken, wat er mis was met het rechter achter pootje. Het leek of het gebroken was door een of andere oorzaak. Na onderzoek door dierenarts Juch, bleek het een oude breuk geweest te zijn. De oude botbreuk was verkeerd geheeld in een naar buiten staande stand, maar gaf geen pijn voor het konijn. Zo laten luidt het devies.

Het gedumpte konijn uit het park op YouTube HD video:

 

 

21.01.2011 * 5 kittens

Ook een nest kittens, dat onlangs was binnengekomen in de Kattenmand is meegeweest naar de dierenarts voor de obligate checkup/enting. Het gaat om 2 felix-achtige en 3 cyper katten. Op de foto zie je slechts twee van het hele stel kleine ondeugden, dat inmiddels onderzocht en geent is door dierenarts Juch van dierenkliniek De Waard, Nieuw-Lekkerland. Je ziet hoe nieuwsgierig de kittens zijn; echt leuke beesten.

De kittens bij de dierenarts op YouTube HD video:

 

 

19.11.2010 * Aangereden kater

Melding rond middernacht van Ellen op de Dam van een aangereden kat. Ze heeft hem gauw opgeraapt en in een handdoek/mandje gedaan in de Wachter. Waarom zo snel ? Hij is verward na de klap van de aanrijding en zou zwalkend zó onder een andere auto gelopen zijn met de dood tot gevolg. We zijn snel erheen gereden, want elke minuut telt om kans op overleven te hebben. Naar dierenkliniek Ridderkerk gegaan bij dierenarts Esther, waar liefdevol en kordaat eerste hulp verleend werd.

Kees op YouTube HD video:

 

 

31.10.2010 * Moortje

Amivedi Alblasserwaard 644547:vermist Heulenslag,Bleskensgraaf,kater,EK,gecastreerd,6 jaar,Moortje,zwartwit,chip,Wit: bef/snorharen/voetjes/buik/streep op neus - Update 01.11.2010 Sonja:"Aan Nel heb ik het telefonische doorgegeven we hebben hem gevonden vermoord met een kogel en daarna verdronken , toen takken eroverheen zodat hij niet gevonden zou worden Jaap
is nu naar de dierenarts en gaat moor even in de vriezer dan laten we de kogel eruithalen mocht die er nog inzitten, ik hoop dat we daarmee misschien de dader kunnen opsporen hij reed in een blauwe bestelwagen/busje en het moet ongeveer tussen 9.45 en 10.00 uur zijn gebeurd dit naar aanleiding van een harde knal ook zitten we op een telefoontje van de politie te wachten en naar de kontakten heb ik een mail gestuurd voor eventueel een verhaaltje". *********** :-(((

Moortje op YouTube HD video:

 

 

            

30.10.2010 * Aangereden kat

Kattenmand dierenambulance: de zwarte aangereden kat van 29.10.2010 in de Rembrandtlaan, Alblasserdam is door toeval onder een auto in zijn eigen straat gevonden. Hij is er erg slecht aan toe. Behoorlijke zwelling aan het kopje, bloeduitstortingen, kaakgewrichtsproblemen links, moeizame ademhaling, ontwrichte rechter achterpoot, shock etc.. Aangezien de eigenaar niet direct actie ondernam hebben we de kat zelf opgehaald en naar dierenkliniek De Waard gebracht om hem nog een kans te geven (het is al 24 uur later na de aanrijding !). Zie voor het verslag de video (morgenochtend 31.10.2010) op onze VideoNieuws pagina. Over één ding waren we (de Kattenmand en de dierenarts) het wel eens. Begin je niet nu meteen met de behandeling, dan gaat de kat onherroepelijk dood. En dat willen we niet; daarom grijpen we zelf in.

Bij de dierenarts op YouTube HD video:

 

 

Aangereden kater * 06.09.2010

Melding uit de Jonkerstraat, Alblasserdam van een aangereden cyper witte kater. Het zag ere volgens de omstanders niet fraai uit door het vele bloed op straat. De onbekende kater bewoog echter nog volgens hun en leefde dus nog. We zijn er met de Dierenlot ambulance meteen heen gevlogen en ik moet zeggen het ding rijdt lekker door ;-) Aanvankelijk zagen we niemand in de betreffende straat, maar al gauw kwam iemand uit een tuin ons roepen. We troffen de kater in verwarde staat aan met uitgebreid letsel, maar in leven. Het was niet echt duidelijk van wie de kater was (geen chip), dus hebben we hem zo snel mogelijk meegenomen voor eerste hulp naar dierenkliniek Ridderkerk, waar onze bekende dierenarts Nipius dienst had. Na onderzoek luidde de diagnose: oa. inwendig
trauma (diafragma), gebroken onderkaak, longvocht, shock, onregelmatige hartslag. Snelle stabilisatie was dus vereist in de IC van de dierenkliniek. We duimen voor hem.

De kater uit de Jonkerstraat op YouTube HD video:

 

 

 

 

 

 

 

†††††Kort dagelijks Kattenmand Nieuws:††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† †                                                                                                                     

      Wisdom Bits        

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

   

 

                              

 

 

 

 

tumblr hit tracking tool