Voor het Nieuws Archief     van 2007 - 20.. (heden), zie Nieuws Archief Pagina

Deze pagina bevat de nieuws archieven van de Kattenmand / voormalige afd. Dierenbescherming West-Alblasserwaard / Amivedi Alblasserwaard vermiste en gevonden dieren / stg. DierenLot.

Ze zijn gesorteerd op data en er staan wat foto's van de onderwerpen bij om het zoeken wat te vergemakkelijken. Voor wie het een en ander nog een keer wil nazoeken of wat materiaal zoekt voor schoolwerk of iets dergelijks, die kan vrijelijk gebruik maken van wat er is aan artikelen op de diverse nieuwspagina's van De Kattenmand website.Ook de diverse YouTube videocodes voor embedding in een website/weblog kunnen gewoon gebruikt worden.

Er staat inmiddels genoeg op ( 919+  aan YouTube videomateriaal ) 

                                        

   

We zoeken altijd vrijwilligers, die ons willen/kunnen helpen met de dieren in nood (Kattenmand Dierenambulance). Ook de katten in ons kattenasiel De Kattenmand zijn op zoek naar vrijwilligers voor de verzorging van onze katten.  

 

 

Dierenambulance Kattenmand: 06-22735139  of            

                                                                                            

 

Kattenmand Asiel & Dierenambulance, Amivedi Alblasserwaard (voorheen ook Dierenbescherming West-Alblasserwaard)   Nieuws (of weblog)  Free Internet Security - WOT Web of Trust      

                                                                                                                                                                              

 

 

 

                                               

                                               

                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Help ons de hulp aan dieren voort te zetten. Doe svp. een donatie aan De Kattenmand via de stichting

GeefGratis/AlleGoedeDoelen of via de VriendenLoterij.   U helpt er de dieren mee.

Klik op één van de online donatieknoppen hieronder:

ONLINE DONEREN    

 

Steun de Kattenmand en dus dierennoodhulp (alle dieren !): Stuur echte kaarten via kattenmandcards.nl   

Klik op "Bella" hiernaast:

Vanaf 16-08-2009 in 720p / 1080p HD (high definition), vanaf 20-09-2015 4K Ultra HD video op YouTube. Kijk op ons Kattenmand Channel 1 of Kattenmand Channel 2

919+   video's   

Share |

 

 

 

 

07.11.2015 Videoverslag

van het Landelijke Congres Dierenhulpverlening (ook wel bekend als DierenLotdag 10) in de EvenementenHal Gorinchem aan de Franklinweg 2 in Gorinchem. Bijna 1.000 dierenhulpverleners komen op zaterdag 7 november naar Gorinchem om bij te praten, kennis, informatie en ervaringen uit te wisselen. Maar ook presentaties bij te wonen van collega's tot hoogleraren, mee te doen aan een debat over "dierenhulpverlening versus natuurbescherming", hun 100+ dierenambulances te laten nakijken en nog veel meer! - ( Sorry, er zitten wat kleine montagefouten in. Het was ook een emotionele dag voor mij, want Nel had op het podium moeten staan als Dierenhulphulpverlener van 2015-2 en niet ik).

DierenLotdag 10 in 4K Ultra HD YouTube video:

 

 

 

23.10.2015 Impressie van de startfase

van pelletkachel Rosa van EuroAlpi. Volg het vanaf het begin als de pellets in de vuurkorf worden geladen door de pelletkachel tot aan de gewenste temperatuur. Bij deze opnamen is er gebruik gemaakt van De Lange houtpellets geleverd door www.houtpellets-online.eu

De start van de pelletkachel in 4K Ultra HD YouTube video:

 

 

 

16.10.2015 Installatie

van een EuroAlpi pelletkachel type Rosa door pelletkachelkiezen.nl met als "controleur" de dove autistische witte kater Pluis.

De EuroAlpi pelletkachel in 4K Ultra HD YouTube video:

 

 

 

19.09.2015 1e Testopnamen op 4K

in de Kattenmand met de Sony FDR-AX33 (available light, geen Rode mic, geen extra Videolamp. met UV-filter als lensbescherming) - produced: 4K 4095x2160/25p (50Mbps)

Test 4K in 4K Ultra HD YouTube video:

 

 

 

12.09.2015 gevonden Noachstraat,

Alblasserdam in iemands achtertuin,konijn,volwassen,zwart,geheel zwart,lijkt Angorakonijn,langharig,matig verzorgd uiterlijk (klitten achterkant),
geen chip,beetje schrikachtig,staande oren,M/V? Wie kent dit konijntje of de vermoedelijke eigenaar? svp. Delen/RT

Het Noach-konijntje op YouTube HD video:

 

 

 

06.09.2015: Hierbij een oproep voor konijn Snowie!

Snowie zit bij ons in de konijnenopvang van De Kattenmand. Hij is lief en levendig, eet graag en vindt het heerlijk om geaaid te worden. Er is echter een probleem, hij kan moeilijk ademen door zijn neus. Het lijkt alsof hij zwaar verkouden is, maar dat is het niet, want antibiotica slaat niet aan. Door zijn verder normaal functioneren is laten inslapen geen optie en hopen we dat het een te verhelpen probleem is. Er zit waarschijnlijk iets in zijn neusholte dat het veroorzaakt. Dit is echter alleen te bekijken met een Xfoto/echo ed., wat volgens de dierenarts op zo' n € 150,00 tot € 200,00 uitkomt. Daar de Kattenmand een non profit organisatie is, zijn we geheel afhankelijk van donaties en krijgen geen subsidies. We vragen u daarom om een bijdrage om Snowie te kunnen helpen, zodat hij een kans heeft om gezond te worden en daarna geadopteerd kan worden. 
U kunt uw donatie storten op bankrekeningnummer van Stichting de Kattenmand t.n.v. Snowie: NL65 RABO 0157456269. Ons streefbedrag voor het onderzoek is rond de € 200,00. Oh ja, ik zou het haast vergeten. Je kan ook online doneren via de donatiemodule bovenaan deze Facebook Kattenmand pagina: Kijk bovenaan "Online Doneren".
Voor een eventuele behandeling hebben we nog meer nodig, maar we willen eerst het onderzoek afwachten en daarna kijken of hij behandeld kan worden. Alle beetjes helpen. Dankjewel voor jouw hulp.

Donatie Konijn Snowie op YouTube HD video:

 

 

 

29.08.2015 Soms gebeuren er

nog wondertjes, niet vaak maar toch........................... Update Hans Kattenmand:"Deze lieve kater is na maanden zoek geweest te zijn weer thuis bij Lisa op de Wolfspoot in Alblasserdam. Hij was onbereikbaar/erg voorzichtig tov. vreemden en daardoor kon niemand kijken of hij een chip had (die wel geregistreerd was). Veel dank aan Sjanie voor het helpen thuis krijgen van deze kater".

De vermiste kater op YouTube HD video:

 

 

 

26.08.2015 De wereld verandert

mee voor de drie witte katten in huis. Ze wennen zelfs aan een robotstofzuiger al gaat het soms niet van harte, zeker voor de autistische dove witte kater Pluis niet.

NeatoVX en het laserspeeltje op YouTube HD video:

 

 

 

12.08.2015 Nelson de Boskat

Buiten ons callcenter van de Kattenmand Dierenambulance om kreeg ik een melding van een bruine (?) kat naast de A15. Het was volgens de melder een langharige kater, die veel te dicht bij de snelweg liep. Ik moest toch denken aan diverse meldingen van iets dergelijks bij station Baanhoek. Dus maar op pad gegaan, want ik wil zelf geen schuldgevoel hebben en misschien zie ik een oude vriend?

De Boskat op YouTube HD video:

 

 

 

02.08.2015 Update in de avond

door Linda:"Viavia zijn we erachter gekomen wie de oppas was en iedereen is op de hoogte gesteld van wat er gebeurd is vandaag. In de avond is de lieve (mazzel)poes opgehaald en die blijft nu binnen, want zoveel geluk krijg je zelden op een nieuw leven". Bijzonderheid hoe klein een dorp kan zijn. Ik ben eind van de dag een zieke egel gaan ophalen op Baaneweer in Sliedrecht, net toen hun zoon het videoverslag van deze poes aan het kijken was. Volgens de ouders zei hij:"Hé dat is de poes, die ik gered heb door mijn scooter er dwars voor te zetten en de politie te bellen!". Toen kwam ook nog dierenarts Joëlle (Drechtsteden) langs, die haar hond aan het uitlaten was en de lieve schildpad naar huis heeft meegenomen. Vandaar heb ik haar gebracht bij dierenkliniek Middeldiep, waar ze behandeld is door dierenarts Audrey :-) Zo heeft iedereen zijn/haar steentje bijgedragen om het schildpadje te redden, dus iedereen die heeft geholpen erg veel dank namens de poes.
----------------------------------------­--------------------
02.08.2015 Gevonden op Deltalaan,Sliedrecht

een schildpad poesje,EK,volwassen,chip,merendeels donkere schildpad met wit:streep op neusje/snorharen/bef/voetjes vóór/laarsjes achter/puntje staart iwt/achter deel buik,chip NIET geregistreerd,,onderkant snoet is licht oranje,licht oranje op linker achter pootje,erg lief,vriendelijk,aangereden, behandeld door dierenarts,gelukkig matig gewond(snede in tong/lichte kneusing linker oog/lichte "hersenschudding" - geen uitvalsverschijnselen ed.),geen halsbandje. Wie kent dit arme poesje of de vermoedelijke eigenaar? svp. Delen/RT (nog voor mijn komst meegegaan met dierenarts Joëlle, Drechtsteden die daar de hond uitliet. Daarna met mij meegegaan naar dierenkliniek Middeldiep, Sliedrecht)

Het arme poesje op YouTube HD video:

 

 

16.01.2015 * Aan de deur

een vroege melding cq. vraag om hulp voor een zieke kat buiten op straat in Krimpen a/d IJssel. Of we wilden kijken wat er aan te doen is, want de nachten worden erg koud voor het beestje buiten.

De kater op YouTube HD video:

 

 

16.01.2015 * Tegen de avond

een vraag om hulp aan de Kattenmand voor een oude zieke poes uit Hardinxveld-Giessendam. Het zag er niet erg best uit; we zijn naar Dierenkliniek Ridderkerk gegaan.

De zieke poes op YouTube HD video:

 

 

09.01.2015 (Facebook) * Iemand met een triest verleden.

Hij werd buitenwonend in een buurt verzorgd, maar dat werd steeds moeilijker. Zijn verzorgster nam hem maar mee naar huis, waar de poes des huizes matig geamuseerd was door hem. Later zat het Peewee ook niet mee, want we werden gebeld uit Papendrecht door zijn buren:"Zijn baasje is na een ziektebed toch nog overleden. Kunnen jullie hem nu verzorgen, want hij heeft niemand meer?"

Peewee op YouTube HD video:

 

 

31.12.2014 * Help de kat in het bos

Rond de 16e december belde Annuschka Simons uit Den Haag voor hulp bij "haar" katje "Twiggy" in het bos, die zij verzorgde in Breda. Dit bleek een begin van weer een bijzonder verhaal te zijn nu rond de jaarwisseling 2014-2015. We komen steeds meer vreemde verhalen tegen, waarin vermiste of gevonden dieren de hoofdrol spelen.

Punt op YouTube HD video:

 

 

04.01.2015 * Vraag van mensen

uit de Rietzangerstraat in Sliedrecht of we aub. wilden langs komen om te kijken naar een chip (als die er was). Het is een aanlopertje, die niemand kende in de buurt, met een vriendelijk karakter. Het beestje had wel behoorlijk veel trek, maar zag er wel goed uit? Helaas kon hun eigen poes niet overweg met het lieve ding; blijkbaar was ze jaloers op de kleine zwart met witte poes. Zoiets komt vaker voor en heb ik het niet over poezen :-)

Het poesje op YouTube HD video:

 

 

01.01.2015 Happy New Year

Alle mensen, die de Kattenmand (Dierenambulance) een warm hart toedragen en natuurlijk de dieren die we helpen, wensen wij een goed/beter 2015. We hopen, dat u ons blijft helpen in natura of met donaties om de dierennoodhulp voort te kunnen zetten in het komende jaar. We hebben net als iedereen in de dierenwereld een moeilijk jaar achter de rug, maar we zijn er nog steeds voor al die beestjes, die een beroep op ons doen. In dat opzicht danken we zeker de diverse dierenklinieken, die ons in tijden van nood hebben kunnen helpen om dieren met een varia aan ellende weer een toekomst te kunnen geven. Daarom doen we ook weer in 2015 een beroep op u als donateurs om ons verder te helpen, zoals ook stg. Dierenlot al jaren doet bij de Kattenmand. Laat de dieren niet in de steek - geef online! Dankjewel

Happy New Year op YouTube HD video:

 

 

Bange honden en katten in asiel voor vuurwerk

31-12-2014 | 17:15 RTV Rijnmond

Meer dan de helft van de huisdierenbezitters in Zuid-Holland ziet op tegen Oud en Nieuw vanwege hun huisdier. Door het geknal worden veel huisdieren onrustig en bang.

Daardoor brengen veel eigenaren hun huisdieren tijdens Oud en Nieuw naar het asiel of een opvang. Daar is het omstreeks deze dagen een topdrukte, ervaren ze bij De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland. "We zijn bij de dertig katten gestopt met tellen. Eigenlijk is het vol = vol", zegt Ria de Wit.

In het Sliedrechtse dierenopvangcentrum doen ze er van alles aan om de dieren een zo rustig mogelijke jaarwisseling te geven. Patricia Rungen: "Sommige dieren zijn ontzettend gestresst, maar wij zorgen ervoor dat we de radio aanzetten en de lampen aandoen zodat het licht minder weerkaatst. En we zitten op een industrieterrein, dus afgelegen en dan horen ze minder lawaai."

Bij verschillende opvangcentra zitten de honden-en kattenverblijven vol. Hoe te handelen als de honden en katten toch thuis moeten blijven? De Wit: "Thuis blijven natuurlijk, je kat opsluiten in een kamer met eten, drinken en een kattenbak. En gordijnen dicht, radio aan, licht aan."

Waar de mensen er dus een feest van maken zijn het voor de dieren angstige uurtjes. "Ik vindt ze altijd erg zielig. Voor zowel honden als katten is het gewoon een rotdag."

Met veel dank aan RTV Rijnmond

Ria op YouTube HD video:

 

 

31.12.2014 Oudejaarsdag overdag rond 15:00 uur

op de Middelweg in Nieuw-Lekkerland wordt ook zoals elders ruim voor het ingaan van de "legale" afsteektijd al vuurwerk afgestoken. Legaal en illigaal vuurwerk zoals je kunt horen toen we even bij onze Kattenmanders langs gingen. Op de achtergrond kun je duidelijk een ander soort knallen horen - carbid.

Middelweg op YouTube HD video:

 

 

29.12.2014 * Winter december 2014 in Nederland;

plotseling ging in het weekend het zachte weer omslaan naar echt kouder winterweer met best wel veel sneeuw en dus gladheid op de weg. Toch dan maar de spikes uit "een" supermarkt uitgegraven en bij Herman en Corrie gebracht om in de auto te doen (Kattenmand Dierenambulance 240). Ik vroeg me af of deze layout ook zo goed zou werken als die andere set met een soort spiraalveren op het loopvlak. Die werken sowieso erg goed op een besneeuwde ondergrond, maar nu hebben we op binnenwegen overal platgereden en vastgevroren bandensporen met ijs (black ice). Dat spul is spekglad en niet om op te lopen. Matige opnamekwaliteit; is opgenomen met een actioncam met kleine lens, maar ik wilde het de kijkers toch niet onthouden. Prettige Jaarwisseling later in de week.

Bevroren binnenwegen op YouTube HD video:

 

 

14.11.2014 * Cavia's

tijdens hun avondeten in de Molenwaard met lekker verse andijvie (van jeweetwel de goedkoopste) en lekker verse bospeen (van de jeweetwel met de beste groenten 5 jaar op rij). Een kijkje in hun kleine wereld met geluiden uit de grote mensenwereld.

Cavia's op YouTube HD video:

 

 

08.11.2014   *     DierenLotdag 8

08.11.2014 * Stichting DierenLot organiseert twee keer per jaar (in het voor- en najaar) de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Een dag oorspronkelijk speciaal georganiseerd voor de medewerkers/vrijwilligers van dierenhulporganisaties, die samenwerken met St. DierenLot of St. DierenLot juist graag beter willen leren kennen. Inmiddels echter uitgegroeid tot een bijeenkomst waar alle dierenhulpverleners welkom zijn om te netwerken en kennis en informatie op te doen. Dat alles met één doel: met elkaar nog beter en meer gewonde, verwaarloosde, afgedankte en mishandelde dieren in Nederland helpen.

Alle dierenhulpverleners zijn welkom! Natuurlijk de medewerkers en vrijwilligers van de beneficianten van St. DierenLot, maar ook medewerkers en vrijwilligers van lokale en regionale dierenhulporganisaties die, nog, geen beneficiant zijn van St. DierenLot zijn van harte welkom. Maar óók medewerkers van LID, Dierenpolitie, brandweer, dierenartsen en dierenartsassistenten en van eventuele andere hulporganisaties die regelmatig met dieren in nood te maken krijgen.

Het enige wat we vragen is om je vooraf aan te melden via de website en je naam en die van je organisatie + correspondentieadres/email/website op te geven. Daarmee kunnen wij zorgen dat je badge klaar ligt en rekening houden met de catering i.v.m. hoeveelheid mensen op deze dag.
De eerstvolgende editie is op 8 november 2014, locatie De Fabrique te Maarssen/Utrecht

De TOEGANG IS GRATIS!
Ook voor niet-beneficianten. Koffie/thee/fris en lunch zijn inbegrepen.

Locatie: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA te Utrecht
(Ind.terrein Lage Weide, langs de A2)

Registratiebalie is open vanaf 9.00 uur
Het dagprogramma eindigt ca. 16.00 uur

Binnen een aantal weken volgt hier het dagprogramma voor de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening op 8 november 2014 a.s.
Het beloofd weer een gevarieerd en vol programma te worden! Met onder andere:
- Een presentatie over de De Dierenpolitie door Anouk Duijnker
- Professor en dierenarts Ruth van der Leij over 'Hygiëne in de dierenambulance'
- Diverse presentaties over dieren: Kattengedrag, Reptielen en Knaagdieren
- Een presentatie over 'De toekomst voor de zelfstandige dierenopvang'
- Ervaringen uitwisselen tijdens een ronde tafel bijeekomst over: Social media en de website, Wervend schrijven en Aanvragen bij Vermogensfondsen
- Een presentatie over 'Zinloos geweld tegen dieren'
- De bekendmaking van de Dierenhulperlener van het jaar 2014!
... en nog veel meer.

DierenLotdag 8 op YouTube HD video:

 

 

12.10.2014 * De Kattenmand Dierenambulance

rijdt voor allerlei dieren in nood en helpt ze zoveel mogelijk (levend, gewond of overleden). Ook helpen we gevonden dieren via Amivedi Alblasserwaard zoveel mogelijk weer terug te keren naar hun eigenaar. Soms helpen we onderweg mensen met andere problemen.

Onderweg in de Kattenmand Dierenambulance op YouTube HD video:

 

 

03.10.2014 Onze steun en toeverlaat Ria

vroeg om een soort dia presentatie/slideshow van onze Kattenmandkatten met een begeleidend passend stukje muziek voor de Vrijwilligersmarkt in het Waellant in Nieuw-Lekkerland. Ik heb het toch maar op channel 1 van onze twee Kattenmand kanalen gezet; er zitten fouten in, maar er zitten zoveel leuke kopjes van de katten in - moet maar.

 

Kattenmandkatten op YouTube (HD Video):

 

 

03.09.2014  *  Haal svp. ook dode huisdieren op,

want ook zij hebben er recht op............anders gaat de mogelijkheid op informatie op de ID-chip verloren. Hoe komt de eigenaar van een gechipt dier anders achter de verblijfplaats van de kat/hond? Waarom chippen we anders onze dieren als niemand komt kijken?

Poes lag er ook al 3 dagen in warm weer / YouTube HD video:

 

 

26.08.2014 * Update thuis

van onze Jolanda, die 2x per dag naar Saar toe gaat om haar te verzorgen en gezelschap te geven. Het is niet zo moeilijk te begrijpen, dat Saar snakt naar aandacht en nog meer aandacht na alles wat er gebeurd is. Vandaag ging het beter dan gisteren, want ze wilde zelf gaan wandelen en is ook uit zichzelf gaan eten. Het verwijderen (gisteren op zondag) van vocht bij de wond en het schoonspoelen heeft haar blijkbaar goed gedaan. Het wandelen gebeurt nu nog zonder de hondenrolstoel, omdat er aan de binnenkant van de rechter voorpoot nog een wond zit, die verder moet genezen. Langs deze plek loopt namelijk een steunband, die het achterover klappen van de hondenrolstoel voorkomt (zoals je op het videoreport zelf uitgelegd kan zien door Harco Jans van Hondenrolstoel.nl). Je ziet op de foto, dat Saar het beregezellig vindt bij Jolanda. Patiënten, die zich lekker voelen genezen eerder - ze is dus het zoveelste geschenk uit de hemel voor onze Saar. Wist u, dat Jolanda zelfs speciaal eten voor Saar klaar maakt om haar weer aan het eten te krijgen? Dit is het begin van een lang kostbaar revalidatieproject, dus help aub. mee, dankjewel:    bit.ly/HelpSaar

Onze Saar in Ridderkerk op YouTube HD video:

 

 

 

22.08.2014 * Update over Saar,

de aangereden hond die eenzaam in een koude regenachtige nacht lag weg te kwijnen. Ze was zover onderkoeld geraakt, dat ze het haast niet meer kon redden. Er gloort weer wat hoop voor haar dankzij al die dierenvrienden, die haar met van alles helpen en met een beetje geluk moet het lukken. Ze krijgt de best mogelijke begeleiding en medische verzorging om te kunnen revalideren van de mensen om haar heen. De komst van een hondenrolstoel voor Saar via Harco Jans van Hondenrolstoel.nl en notabene Rinus Gerritsen van de Golden Earring is toch wel een gouden randje over dit moderne sprookje :-) Het volgende stadium van herstel is nu begonnen.

Saar met de hondenrolstoel op YouTube HD video:

 

 

19.08.2014 * Rijdend Unifil museum, Gorinchem

We zijn bezig met een vangactie van oa. kittens in het Rijdend Unifil museum in Gorinchem. Zeer sfeervolle omgeving met een kattenprobleem, waar niemand wilde helpen. Positieve uitzondering was de Dierenlot hulpverlener van 2013, die op 10 september wat kon regelen. Maar er was haast geboden, want dan komen er weer kittens bij (als er niet gauw tot castratie/sterilisatie wordt overgegaan).

Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types shared a link via Kattenmand Asiel/Dierenlotdierenambulance - Amivedi Alblasserwaard meldpunt.
Indrukwekkende video van een stichting met een zeer groot hart voor dieren!
https://www.facebook.com/dekattenmand?fref=ts!
Wat zijn wij van het Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types blij met de hulp voor de katten die wij hebben gekregen van Nel & Hans en alle vrijwilligers die tot de dag van vandaag bezig zijn de katten en ons te helpen!
Na jaren op zoek geweest te zijn voor hulp werd het probleem met de zwerfkatten groter en groter.
Advies van een lokale organisatie die zou moeten helpen; de katten gewoon geen eten meer geven. Het probleem lost zichzelf dan wel op.....???
Naast een goed hart voor veteranen hebben wij ook een hart voor dieren en zijn door blijven zoeken tot de kattenmand hoorde van ons probleem.
Onze dank is groot Nel & Hans, jullie zijn echt toppers en fantastische mensen!!!

 

Het Rijdend Unifil museum op YouTube HD video:

 

 

 

27.06.2014 * Sponsoractie

Mmv. Sponsorbelang.info begint in juli 2014 een sponsoractie met als doelstelling, financiële ondersteuning voor de Kattenmand Dierenambulance en Asiel in de gemeente Alblasserdam en de gemeente Molenwaard. Help de dieren(noodhulp) in ons verzorgingsgebied en steun deze sponsoractie.

Sponsoractie op YouTube HD video:

 

 

31.05.2014 * Melding kat 3 hoog op buitenkant flat

Inwoners van de grote flat aan de Kraanbaan in Alblasserdam belden naar de Kattenmand voor hulp. De doodsbange kater Tzigou van Julien en Marine uit Frankrijk zat vast op een richel van de flat. Er kon geen ladderwagen bij van de Brandweer, omdat er een 5 meter hoge trap tussen zat naar de binnenplaats van deze flat. Dit is de bekende nachtmerrie voor ons als dierenhulpverleners, maar hoe kun je zoiets dan oplossen?

Videoverslag van de doodsbange kater op YouTube HD video:

 

 

05-06.05.2014 * Vraag om hulp

Op Bevrijdingsdag kwam er een vraag om hulp via de zus van inwoners uit Sliedrecht. Het ging om een sterk vermagerde en mogelijk zieke Bordeaux Dog, maar niemand wilde of kon helpen in de avond van deze gelukkig nog steeds voor Nederland belangrijke dag. Weer is er een bizar noodgeval buiten ons reguliere werkterrein van Alblasserdam en de Molenwaard, maar het minste wat je kan doen is poolshoogte nemen en dan ter plaatse besluiten, hoe ernstig de situatie is. We laten namelijk liever geen dieren zomaar aan hun lot over, tenzij de omstandigheden het echt niet toelaten.

Hulpverlening aan Suus op YouTube HD video:

 

 

19-apr-2014 * Kat

EUROPESE KORTHAAR OF HUISKAT WIT met ZWART merendeels wit (onderkant/snoet/snorharen) met zwart (rond de oortjes/staart/rug),M/V?,geen chip/halsbandje,aangereden,overleden Chip/tatoeage/ring: [ ] volwassen jr gevonden: Lekdijk thv. Dorpslaan Nieuw-Lekkerland 897459

De aangereden kat op YouTube HD video:

 

 

28.03.2014 * Korte instructievideo

We vroegen ons vaker af wat het verschil is tussen hazen en wilde konijnen. Wynanda van www.vogelopvangdelft.nl laat het verschil zien; handig om te weten.

De korte instructievideo op YouTube HD video:

 

 

08.04.2014 * Compilatie nachtritten 265

Wij rijden meer dan eens in de late avond en nachten voor allerlei meldingen. Wat kom je dan tegen in de veelal erg donkere nachten ? Dit is een samenvatting van de laatste 2 maanden; in de loop der tijd is er veel meer gebeurd. Het is om een indruk te krijgen hoe het leven 's nachts is van Kattenmand Dierenambulance 265 onderweg in ons gebied van de Molenwaard en omstreken.

Onderweg met Kattenmand Dierenambulance 265 op YouTube HD video:

 

 

05.04.2014 * DierenLot dag 7

Afgelopen zaterdag 5 april 2014 was het alweer tijd voor 1e DierenLotdag van 2014 ivm. de bandenwissel van winterbanden naar zomerbanden en nog veel meer technische onderhoudswerkzaamheden aan de groeiende groep DierenLot Dierenambulances (70+(!). Zoals de vorige keren was het weer in de Fabrique in Utrecht, een gezellig karaktervol industrieel complex uit vroegere tijden met voldoende ruimte voor garageactiviteten en (aspirant)DierenLotters. Dit is een videoverslag van de deze keer bijzonder interessante bijeenkomst met onderwerpen als "Shelter Medicine" en een blik in het leven van een DierenPolitie coördinator.

DierenLot dag 7 op YouTube HD video:

 

 

29.03.2014 * Hond uit auto

Laat op de avond kwam er een melding, waar we nooit blij mee kunnen zijn. Er is een hond uit een auto gegooid in Bleskensgraaf. Aangezien er meer gestoorde mensen op straat dan niet op straat lopen, vreesden we voor het allerergste op deze donkere nacht in de Molenwaard.

Videoverslag van hondje Donna op YouTube HD video:

 

 

25.03.2014 * Dierenpolitie

Melding van de Dierenpolitie ivm. een inbeslagname van vogels/fazanten in het molengebied van Kinderdijk, maar waar precies? Het had aardig wat voeten in de aarde en de hulp van de Politie ZHZ om erachter te komen waar ze eigen zaten, want ze zomaar ergens zien tussen al dat riet is een onmogelijke opgave. Dit allemaal uitgerekend op de dag, dat Kattenmand Dierenambulance 240 in de garage staat wegens service. Ook nu weer blijkt, dat goed plannen geen zin heeft, want je weet nooit vantevoren wat er gebeurt.

De opdracht van het OM op YouTube HD video:

 

 

23.03.2014 * Impressie van de rit: "Goudriaan"

Vandaag een melding uit Goudriaan over een gewonde eend met een gebroken vleugel op een weilandje. Verderop lag een dode aangereden poes, die volgens melder 2 weken geleden door de Dierenbescherming opgehaald zou worden. Ze zijn nooit gekomen, zoals andere inwoners uit zijn omgeving beamen: "Ze komen nooit werd er gezegd". Dat klopt ook wel, want alleen de Kattenmand Dierenambulance heeft exclusief van de gemeente Molenwaard toestemming om er te rijden. Dit gebrek aan samenwerking en transparantie heeft inmiddels in de Molenwaard geleid tot grote ergernis bij de inwoners, maar de gewonde dieren zijn zoals altijd de dupe. Jammer.

Ritimpressie naar Goudriaan op YouTube HD video:

 

 

22.03.2014 * Ongeluk in bocht

's Nachts in de bocht van de N214 bij het Alblasserbos is een VW Golf (?) op de één of andere manier van de weg geraakt en in een sloot beland naast de weg. We waren net onderweg naar huis toen ik wat raar licht zag in de verte. Wat het nou is en waar precies kon ik nog niet zeggen.

Het ongeluk op YouTube HD video:

 

 

17/18/19.02.2014 * Update 2 Duitse Dog Zusje

De 2e update van de Duitse Dog uit Oud-Alblas bij haar nieuwe baas Simone. Het gaat steeds beter met Zusje na de moeizame aanloop naar haar nieuwe leven. Als het zo door gaat, is ze inmiddels bij de dierenarts geweest voor sterilisatie en dus nu even aan het bijkomen van de ingreep. Ten overvloede:"Dit zijn opnamen gemaakt door/bij haar nieuwe baas in haar nieuwe erg gezellige leven, dat ze ook erg verdiend heeft".

Update 2 Duitse Dog Zusje op YouTube HD video:

 

 

16.03.2014 * Animals, that know to rock

Nav. van enkele gifs op het www., veel plezier. Met dank aan: Tangledaxon/Heyveronica/Cheezburger/Littleanimalgifs/Crosstalk/Cheezburger/Nadi090/Tayroar271/Carcinofeline.

De beestjes op YouTube HD video:

 

 

26.02.2014    *   Vraag om hulp

Op een dag belden inwoners uit Leiden met een Spaanse Windhond en een aanloper in de vorm van een cypers grijs met witte kater met aardig wat vragen. Deze aardige mensen hebben de onbekende kat zolang als mogelijk was verzorgd en uitgekeken naar een mogelijke eigenaar. Het vreemde was, dat deze aanloper op geen enkele vermissingslijst voorkwam. De Spaanse Windhond gedroeg zich voorbeeldig tov. de kat, maar durfde niet meer de tuin in voor een frisse neus. Zo begon een zoektocht naar een nieuw begin voor Poekie de kater.

Videoreport Poekie/Kattekop op YouTube HD video:

 

 

13.02.2014    *   Update Duitse Dog

Vandaag kontakt gehad met de nieuwe eigenaar van de Duitse Dog, die na onze reddingspoging in het gerechtelijke circuit terecht kwam. We waren allen erg benieuwd hoe het inmiddels gaat met haar, maar nergens was er feedback met ons. Totdat er bij de commentaren op één van onze YouTube channels er een verheugend bericht kwam van een YouTube "alias" over onze lieve Dog. Zo kwam het er van, dat we nu eindelijk een update kunnen laten zien over haar nieuwe leven. Een verhaal van Kerstavond toen in 2013 was nog niet afgesloten zonder een followup over die hond 's nachts in Oud-Alblas in de regen en koude op straat naast de kerk..........

Eindelijk een update van de lieve Duitse Dog op YouTube HD video:

 

 

27.01.2014 * Gevonden kitten

We kregen een melding uit de Bilderdijkstraat in Alblasserdam van een kitten, dat via de zolder naar beneden was gekomen? Is dat dan weer zo'n dakgootkat zoals er vele zijn in Rotterdam en oa. Delft, dacht ik? Ze gaan dan bij hun huis even naar buiten wandelen, in de dakgoot welteverstaan. Na verloop van tijd vinden ze iets wat ze interesseert en gaan dan via een open dakraam daar naar binnen. Zo ben ik ook eens bij een vriendin een carbonade kwijtgeraakt en zijn we maar een patatje gaan halen, want wie dat ding had gejat was er allang niet meer! Dit cyper rode kittenpoesje was mooi getekend en had een karakter, nou nou. Helaas had ze geen chip, dus hebben we het boze ding maar meegenomen naar de Kattenmand.

Het kleine boze kitten op YouTube HD video:

 

 

25.01.2014 * 13 Schapen op de weg

's Nachts kregen we een melding binnen met de vraag om hulp voor 13 (!) schapen, die op de weg liepen bij het industrieterrein Veenweide in Nieuw-Lekkerland. De melder hoopte, dat we wisten/konden achterhalen van wie de beesten waren. We zijn aan het bellen geslagen en om ongeveer 01:35 hadden we in ieder geval extra hulp en dus een soort tussenoplossing voor deze loslopende schapen. Klaas van zorgboerderij Zon en Gerechtigheid aan de Schoonenburgweg is meteen op weg gegaan met zoon en trekker om te helpen met de schapen.

13 Schapen op YouTube HD video:

 

 

 

            

 

 

 

†††††Kort dagelijks Kattenmand Nieuws:††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† †                                                                                                                     

      Wisdom Bits        

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player