De zomer is er voor dagen aan het water of in het water. Aan leuke dingen doen en vooral ook herinneringen maken. In het water is een funtube altijd leuk. Je kan lachen, je bent op het water en je kan dit met al je vrienden doen! En funtubes heb je natuurlijk ook in verschillende maten en soorten. 

 

Een funtube voor zomerse herinneringen

Funtuben is een watersport waarbij je zittend of liggend op een band achter de boot vooruit wordt getrokken. En of je nu jong of oud bent, iedereen heeft ongekend plezier op funtubes, vandaar ook het woordje “fun.” Want het is echt kicken op een funband voor achter de boot even lekker stuiteren op de golven. Daarnaast train je hiermee ook nog eens je balans, want je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de kapitein je er niet af krijgt.. Je hebt ook helemaal geen ervaring nodig, wat hierdoor ook deze watersport zo populair maakt.

Alles gaat ook erg makkelijk, het gaat echt om de fun en je hebt ook maar weinig spullen weinig nodig. Blaas de waterband voor achter boot op, daarna funtube aan boot bevestigen, zwemvest aan en gaan.. Toch vergeten we nog wat, je hebt ook nog een funtube boot nodig (hoeft niet een speedboot te zijn), een sleeplijn een kapitein en een uitkijk! Heb je genoeg van al die golven en dat stuiteren op het water en heb je rust nodig?  Dan is het fijn dat je de funtube ook perfect kunt gebruiken om even heerlijk op het water te dobberen. Zeker op zo'n grote funtube 2 personen is dat ontzettend relaxed !

 

Wanneer je een funtube kopen wilt is het belangrijk te weten met hoeveel personen je graag fun wilt hebben op het water. Want misschien klinkt het onlogisch, maar 1 persoon kan beter op een funtube 2 persoons worden getrokken. Dit omdat een grotere fun tube meer volume heeft en zo beter blijft drijven zodat er minder kracht nodig is om het te trekken. Dit komt doordat een band voor achter een boot met meer volume makkelijker blijft drijven. Daarnaast is het vermogen van de boot belangrijk, dus hoeveel kracht heeft de boot om de funband vooruit te trekken. Wanneer de funtube door een motorboot of sloep wordt voortgetrokken dan kun je het beste kiezen voor een funtube 2 persoons, zoals de Stardupp Big Tom of de Stardupp Japio Pro banaan funtube 2 persoons. Heb je een boot met veel vermogen dan is een funtube 1 persoons zoals de Stardupp Neliz, Essie en Hanzi prima keuzes. 

Leave a comment