De kerstvakantie staat voor de deur en niet iedereen is van plan om die tijd van het jaar in ons koude kikkerlandje door te brengen. Door de crisis waar we nu inzitten, kunnen we niet zomaar van hot naar her reizen maar als jij alles tot in de puntjes geregeld hebt en je kan toch in deze kerstvakantie ergens anders vertoeven, dan wil je natuurlijk wel dat je huis ook veilig is gedurende je reis. Maar ook als je wel thuisblijft, dan moet de boel ook klaar zijn voor de feesttijd.

Alles op slot

Voor we van huis gaan voor een vakantie voeren we uiteraard een grote check uit om ons huis zo veilig mogelijk achter te laten. Alles moet op slot, het alarm gaat aan en de rolluiken gaan dicht. Op internet staan tal van lijstjes zodat jij niks vergeet te checken, af te sluiten of uit te zetten voordat je weggaat. En hoe langer je weggaat, hoe belangrijker dat natuurlijk is. Dat kan voor stress zorgen maar als je er de tijd voor neemt en de lijst secuur afwerkt, is dat nergens voor nodig.

Alles versierd in december

Als je weg bent, is het natuurlijk niet nodig om de boel te versieren, je bent er immers toch niet om ervan te genieten. Maar als je wel thuisblijft, is het wel zo leuk als de boel binnen en buiten het huis een kerstig tintje heeft. Zet te boom en versier ook de tuin met lichtjes, het hoeft niet veel werk te kosten maar je hebt er toch een hoop plezier van.

Rommelen rond het huis

In de vakantie hebben we ook de tijd om lekker in huis dingen op te knappen en de klusjes op te pakken die al maanden op ons liggen te wachten. Heb je in de weekenden voor de vakantie nog wat tijd? Doe die klussen dan alvast zodat je in de vakantie echt de tijd hebt om uit te rusten en je niet meteen door hoeft van het ene werk naar het andere werk.

Relaxen en slapen

Want dat relaxen, dat is waar vakantie natuurlijk voor bedoeld is. Het is de tijd waarin we weer een beetje kunnen opladen, zeker voor het nieuwe jaar weer begint. Zoek dus alvast een paar goede series of goede boeken uit en draai de rolluiken maar vast naar beneden, niemand die jou meer stoort als je in bed aan het uitrusten bent, het is er nu het moment voor!

Leave a comment