Werken, werken, werken, sommige mensen kunnen er geen genoeg van krijgen. Misschien ben jij ook wel zo'n work-a-holic die zelfs nachten doorhaalt om die ene opdracht af te krijgen, of om tien keer verbeteringen aan te brengen in je schoolverslag. Maar natuurlijk heb je soms ook rust nodig. In het weekend lekker even onderuit bij Netflix, om weer volledig op te laden voor de werkweek. Heb je toevallig een hond? Dan weet je dat óók honden soms even uit willen rusten na al het gespeel en gehol. Ze lopen drie keer per dag vele kilometers buiten, dus een fijne rustplek voor je trouwe viervoeter is belangrijk! Natuurlijk ligt hij graag naast je op de bank of zelfs bij je in bed. Maar velen vinden dat niet zo fijn een hond bij hun in bed. Daarom kun je een speciale rustplek voor de hond aanschaffen: de hondenbench.

Wat is een hondenbench?

Een hondenbench is een soort huisje voor de hond. Deze is er in diverse materialen, zoals kunststof, nylon of metaal. Je kunt er ook een lekker zacht kussentje in leggen (sommigen hebben een antislipbodem) voor je trouwe viervoeter. Je moet hem aanleren dat de bench echt een rustplek voor hem is. Je kunt hem er in het begin in zetten. Wanneer hij vervolgens zelfstandig vaak in de bench gaat liggen laat de hond dan met rust. Je moet hem er niet te lang in laten zitten, vooral jonge puppy's moet je elke twee uur uitlaten. Je kunt de puppy in de bench opsluiten en dit kan ook helpen bij zindelijkheidstraining. Want een pup/hond zal niet zijn eigen nest willen vuil maken en zal intuïtief graag buiten zijn behoefte willen doen. Het opsluiten in de bench kun je ook doen als je niet wilt dat je hond dingen sloopt, wanneer je zelf even weg bent. Of wanneer je even een klus in huis moet doen en niet telkens op de puppy kunt letten.

Ook handig voor op reis

Wist je dat je een speciale hondenbench kunt kopen voor op reis? Natuurlijk zijn deze goed geventileerd en kan de hond ook naar buiten kijken. Tevens handig voor als je naar de dierenarts gaat. Eén van de mogelijkheden is een autobench te kopen, zelfs grote formaten voor twee honden zijn verkrijgbaar; hiervoor kun je een tussenbench kopen. Kijk eens online, voor alle beschikbare soorten of loop gewoon even de lokale dierenwinkel binnen en vraag voor meer informatie. Hondenbenches zijn er in vele soorten, kleuren en maten en voor alle rassen, groot of klein. Het is vooral belangrijk dat de hond zich er veilig voelt, en dat het met name een plekje is waar hij zich even terug kan trekken. Daarbij is het aan te raden de bench overdag wel zoveel mogelijk open te laten, en ook wat drinken en eten in de bench te zetten.

 

Leave a comment