Wanneer je gaat verbouwen, de tuin bijvoorbeeld, of het huis, is een voor de hand liggende vraag: wat gebeurt er met het afval dat vrijkomt. Heen en weer rijden naar de sloop is een optie, maar dat kost veel tijd en vaak ook veel moeite gezien het waarschijnlijk om veel en dus zwaar materiaal gaat. Als je langer bezig bent met het wegbrengen van het afval dan dat je bent met het verbouwen zelf, relatief, dan is een container huren de allerbeste oplossing.

Gemak

En natuurlijk komt dat ten eerste vanwege het gemak. Het scheelt echt een hele hoop moeite. Je hebt één vaste plek waar je het meeste afval kan laten, tenzij je verschillende soorten afval stromen hebt maar daarover staat hieronder meer. Het gebruik maken van een container huren geeft je de ruimte om je helemaal te kunnen focussen op de verbouwing zelf en is daardoor een van de meest gebruikte methodes om afval van een plek weg te krijgen.

Afvalstromen

Bij het huren van de container is het belangrijk om te weten wat het soort afval is dat je gaat creëren. Hierover kun je advies inschakelen, of onderzoek doen op het internet. Er zijn namelijk verschillende soorten containers voor verschillende soorten afvalstromen, wanneer je dit niet goed verwerkt, riskeer je een grote boete. Dit heeft alles te maken met het afval dat gescheiden moet worden, zo kan restafval bijvoorbeeld niet gecombineerd worden met hout omdat deze twee afvalstromen op een hele andere manier verwerkt worden. De meest gebruikelijke container wordt gebruikt voor restafval.

Regels

Ook moet er rekening gehouden met de regels van het huren van een container. Vaak worden de containers gebracht en opgehaald, iets wat een enorm voordeel heeft. Maar lang niet overal kun je een container plaatsen, dus dat moet je van te voren uitzoeken. In de tuin kan altijd, maar daarbij is het goed om te overwegen dat het schade kan aanbrengen aan de tuin en dat het veel ruimte inneemt. Kijk daarom of het mogelijk is om de container te plaatsen voor de deur, of naast de achtertuin. In dat geval is er én genoeg plek om te verbouwen, en ligt het afval uit de weg en opgeruimd.

Kosten

De kosten van containers huren verschillen per bedrijf en gaan pas omhoog wanneer je voor een langere periode wilt huren of speciale wensen hebt. Over het algemeen is het niet heel duur om een container te huren, het is vooral belangrijk dat je extra kosten uit de weg gaat door de juiste afmetingen te huren en goed op de regels te letten.

Leave a comment